MustSee: Tiltshift timelaps van Braziliaans carnaval

sanne 1530 0
In Brabant doen ze misschien hun best, in Brazilië weten ze pas écht hoe je carnaval viert. Twee fotografen legden het spektakel in een tiltshift timelaps filmpje vast.

Makers Keith Loutit en Jarbas Agnelli richtten hun lenzen op de straten van Brazilië, waar de voorbereidingen voor de carnavalsparade worden getroffen en zo'n twee miljoen bezoekers worden verwacht. Van lege stranden tot de feestvierende menigte, de twee jongens fotografeerden de hele metamorfose van de stad waar jaarlijks het grootste carnavalsfeest ter wereld wordt gevierd.

Small Worlds

Het filmpje is onderdeel van het project Small Worlds van Keith Loutit. Zijn ambitie is om 's werelds grootste steden, landschappen en monumenten in miniatuur vast te leggen. Juist in een tijd als deze waarin de populatie explodeert, voelt onze wereld kleiner dan ooit, verklaart de fotograaf zijn project op zijn website.

Door de keuze voor tiltshift timelapse lukt het Loutit om miniaturen te creëren. Zoals je in dit filmpje ziet zijn de mensen die hij filmt zo klein als mieren.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne