MustSee: 'The Story of Life Magazine'

jesse kraal 1660 0
Zondag, van oudsher een rustdag. Maar word je een beetje gek van heel de dag doelloos voor je uit staren, dan hebben wij de oplossing. Deze één-uur durende documentaire over Life Magazine is namelijk meer dan boeiend. Het weekblad stond synoniem aan uitstekende fotojournalistiek en fotograaf Rankin blikt terug op de gouden tijden van Life.

De geschiedenis van het blad Life gaat terug tot 1883, maar het oorspronkelijke blad gaat aan het begin van de jaren '30 van de vorige eeuw failliet. Henry Luce koopt de naam en maakt in 1936 een doorstart. Unique selling point is de fotografie, die al op de cover een zeer belangrijke plek inneemt. Fotograaf Rankin duikt in het rijke verleden van Life, spreekt met medewerkers en ftoografen van Life uit die tijd en zoekt uit wat Life zo belangrijk maakte. Een absolute must voor iedereen met een liefde voor fotografie!

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse