'Film op de slechtste momenten'

Mustsee: The Risks and Rewards of Adventure Filmmaking van Banff

Redactie DIGIFO... 838 0
Extreme foto- en videografen moeten meer kunnen dan alleen een goede foto maken. Ze moeten topatleten bijbenen in staat zijn om op de naarste momenten alsnog de camera te pakken. Banff heeft drie mensen bij elkaar gezet om te praten over het maken van dit soort extreme beelden.

In deze video van het 'Banff Center for Arts and Creativity' praten bergsportfotograaf en topklimmer Jon Griffith, professionele snowboarder en filmmaker Jeremy Jones en professionele klimmer Angie Payne over de verschillende aspecten van het maken beelden in extreme situaties.

Ze praten over het belang van het vastleggen van afzien en hoe belangrijk het is om niet alleen een goede foto te kunnen maken, maar zo goed in de sport te zitten dat je alle atleten bij kan houden.

Lees ook: A Tribute to Discomfort - Cory Richards

 

Banff Center for Arts and Creativity

Het Banff Center for Arts and Creativity ligt in het noorden van Canada en organiseert elk jaar een festival dat volledig in het teken staat van boeken en films over bergsporten. De vorige editie kwamen Jon Griffith, Jeremey Jones en Angie Payne praten over een film waarbij ze betrokken waren en het Banff Center for Arts and Creativity zette ze aan één tafel om te praten over het maken van een film.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie