MustSee: The Ice Book

Redactie 711 0
Een miniatuur theatershow, opgevoerd vanuit een pop-up boek. In het filmpje van The Ice Book is het alsof de spelers en de decors magisch tot leven komen. Daarom hebben de makers voor de duidelijkheid fragmenten zowel met, als zonder animatie gefilmd.

The Ice Book vertelt het verhaal van een mysterieuze prinses die een jongen in haar magische wereld lokt om haar ijskoude hart op te warmen. Alle decors zijn gemaakt van papier en licht om zo het publiek een intieme en meeslepende ervaring van film, theater, dance, mime en animatie mee te geven.

Show in elkaar zetten

Davy en Kristin McGuire hebben de show in elkaar gezet tijdens een vier maanden durend verblijf in het kunstenaarsdorp Schöppingen in Duitsland. Alles wat ze gebruikt hebben is een Canon EOS 5D Mark II, een oude Macbook met After Effects, een paar bouwlampen en een geïmproviseerde 'greenscreen'.  

Geen idee

Hoewel ze voordat ze begonnen geen idee hadden hoe ze eigenlijk een pop-up boek moesten maken – laat staan dat ze wisten hoe ze deze met projecties moesten combineren – is het ze toch gelukt. 'Met veel zorg, liefde en discussie', aldus het duo op Vimeo.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie