MustSee: Ten Years Later

MustSee: Ten Years Later

jesse kraal 2506 0
Leica en Magnum Photos presenteren de fotoserie 'Ten Years Later', door fotograaf Christopher Anderson. Met zijn foto's laat hij zien hoe New York de afgelopen tien jaar veranderde na de aanslagen op het World Trade Center

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat de aanslagen met vier gekaapte vliegtuigen de wereld radicaal veranderden. Twee van die vliegtuigen vlogen het World Trade Center in New York binnen. Magnum-fotograaf Christopher Anderson werd gevraagd om een fotoserie te maken over hoe de aanslagen van 9/11 New York hebben veranderd.

Ramen hebben in zijn fotoserie een belangrijke rol. Anderson zegt hier zelf over: 'Ramen vertegenwoordigen de toekomst. Ze vertegenwoordigen het verleden en de veranderingen, ze laten licht schijnen. Door ramen zien we mogelijkheden en kansen. Soms reflecteren ze onszelf, soms werpen ze barrières op'. De foto's kun je terugkijken bij 'The New Yorker'.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse