MustSee: Storm Origins

MustSee: Storm Origins

Julian 1876 2
Freerunners in actie leveren spectaculaire filmpjes op. Voor de makers van 'Storm Origins' was dat nog niet genoeg: daarom voegden ze een vlammenwerper toe. De waanzinnige productie is gemaakt met een Canon 5D Mark II en EOS 7D.

Storm Origins begint met spectaculaire actie, alsof dat nog niet genoeg voegen de makers een extra element toe in de vorm van een vlammenwerper. Die is overigens niet echt, gezien het illegale karakter ervan. De rest van het vuur in het filmpje is wel echt.

Apparatuur

De makers filmden met een Canon 5D Mark II en een 7D. Het lenzenarsenaal bestond uit een 16-35mm f/2.8L II, 50mm f/1.4, 24-70mm f/2.8L en 70-200mm f/2.8L IS. Een Glidetrack HD en Glidetrack HD 4000 met SEBA skates zorgen voor de vloeiende beelden.

Alles is gefilmd met het Technicolor Cinestyle-profiel in 1080p25, met uitzondering van de slow-motion shots (720p60). De nabewerking is gedaan in Adobe Premiere en After Effects.

In het tweede filmpje krijg je onbewerkt beeldmateriaal te zien, meer informatie over het productieproces lees je op de website van de makers.

afbeelding van E.

Is er op fotogebied niets meer te melden?
Video, video, video... zo jammer....
De ondergang van een fotoblad!

afbeelding van roen

niet zo janken