MustSee: Stop-motion - The Long Haul

sanne 2012 0
Drie camera’s, 2000 vierkante meter studio, twee doorgewinterde producenten en 450 kilo apparatuur zijn de basis voor dit stop-motionfilmpje van de awardwinnende fotograaf Dumais.

Twee acteurs en een team van elf mensen produceerden tijdens een 72 uur durende werkdag 4000 foto’s die bijna evenveel verhalen vertellen. Daarvoor waren verschillende outfits nodig waarin de twee acteurs van het filmpje werden gestoken. We zien de hele totstandkoming, inclusief het camerawerk dat gebeurde vanaf een dolly spoor van 360 graden.

Dumais

Awards

Fotograaf Dumais, eigenaar van Dumais Studio werkte niet voor niks zo hard. Hij won met dit indrukwekkende filmpje de Art Director Club Young Guns Award en de PDN Promo Awards.

dumais

4000 foto's

Meer stille beelden zien die tijdens het produceren van dit filmpje werden gemaakt? Check de website van Dumais.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne