MustSee: Stephen Shore - American Beauty

jesse kraal 2718 0
De Amerikaanse fotograaf Stephen Shore geldt als een van de bekendste landschapsfotografen. In deze video kun je zien hoe hij te werk gaat. Shore maakt nog altijd gebruik van een reusachtige 8x10-inch grootformaatcamera.

Op tienjarige leeftijd kreeg Stephen Shore zijn eerste fotoboek: Robert Frank's 'The Americans'. Sindsdien is hij altijd met fotografie bezig geweest. Zijn manier van werken is behoorlijk anders dan die van de meeste fotografen en doet gedateerd aan. Zijn oog voor detail en de kwaliteiten van de grootformaat opnamen maken zijn foto's desalniettemin, of misschien juist daardoor, geliefd bij veel mensen.

Momenteel is werk van onder andere Shore te zien in de overzichtstentoonstelling 'New Topographics' in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Deze tentoonstelling werd 35 jaar geleden voor het eerst getoond en vormde toen een belangrijk punt in de geschiedenis van de (Amerikaanse) landschapsfotografie. 

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse