MustSee: Sony A7S kijkt in het donker (ISO 409.600)

Julian 3431 0
Sony heeft een aantal nieuwe video's gepubliceerd die zijn geschoten met de nieuwe A7S. Niet de 4K-functie, maar de extreme lichtgevoeligheid wordt onder de aandacht gebracht. In een video laat Sony zien hoe je met iso 409.600 in het donker kunt kijken.

Onderstaande testvideo toont een nachtelijke setting, het enige licht komt van een klein houtvuurtje. De opname begint bij iso 1600, f/2.8 en 1/50e seconde. Veel meer dan de vlammen zie je niet. Vervolgens wordt het iso-bereik telkens met één stop verhoogd, tot het maximum van iso 409.600.

De video laat duidelijk zien dat de Sony A7S letterlijk in staat is om in het donker te kijken. Hoewel de ruis op de allerhoogste iso-waarden wel duidelijk zichtbaar is, zien de resultaten er op iso 102.400 nog acceptabel uit, een indrukwekkende prestatie. Op Vimeo is een tweede video te zien, gemaakt in een donkere kamer.

Arbroath Smokies - Sony A7S

Leuk zo'n test, maar wat kun je nou echt met de Sony A7S? Dat laat Don Lennie zien in deze video, die hij voor Sony maakte. Op FstopAcademy.com vertelt hij meer over zijn eerste ervaringen met de Sony A7S.

Hieronder kun je de video direct op YouTube bekijken. De video is ook op Vimeo.com gepubliceerd, daar wordt minder compressie toegepast en kun je de video in betere kwaliteit zien.

Achter de schermen

Ook is er een 'behind the scenes' video gemaakt, waarin je ziet hoe de filmmaker te werk ging.

Sony A7S

Sony kondigde de A7S op de vooravond van de NAB-show in Las Vegas aan. De camera heeft een 12-megapixelsensor met iso-bereik van 50 tot 409.600. Het toestel gebruikt alle pixels tijdens het filmen, wat zorgt voor betere beeldkwaliteit zonder storende effecten zoals aliassing en moiré. Filmen in 4K is mogelijk in combinatie met een externe 4K-hdmi-recorder.

De grote vraag is nog wat de Sony A7S gaat kosten. Sony heeft daar zelf nog geen uitspraken over gedaan. Wel dook de camera al op met een prijskaartje van 2499 pond en later voor 2500 dollar, maar wat daar van klopt is niet duidelijk. Sony zegt dat de A7S in de zomer van 2014 op de markt verschijnt.

Lees hier onze uitgebreide preview van de Sony A7S. Hier kun je ook een 4K-video bekijken.

Sony A7S