Tentoonstelling te zien in Den Haag

Mustsee: schilderijen van 19e eeuw na-gefotografeerd door Jurriaan Brobbel

Redactie DIGIFO... 818 0
Schilderijen geven een goed beeld van het dagelijkse leven in de tijd voor fotografie en video. Om te kijken hoe het straatbeeld in de afgelopen 130 jaar is veranderd maakte Jurriaan Brobbel het beeld van oude schilderijen na, maar dan met een fotocamera. Dit project is nu te zien in het Gemeentemuseum Den Haag.

In de tweede helft van de negentiende eeuw gingen veel schilders van de Haagse school de straat op om het dagelijkse leven in de steden vast te leggen. Nu, zo'n 130 jaar later, vroeg het Gemeentemuseum Den Haag Jurriaan Brobbel om een aantal van deze schilderijen na te maken, maar dan met een fotocamera. Het resultaat laat goed zien hoeveel er in die tijd is veranderd. Gisteren liet De Wereld Draait Door in een kort fragment wat voorbeelden zien en dit fragment is nu hieronder terug te kijken.

Lees ook: Amsterdam zonder mensen – fotoboek van Hugo Lingeman

 

Jurriaan Brobbel

Jurriaan Brobbel is een freelance fotograaf uit Den Haag die al tien jaar professioneel met fotografie bezig is. In de eerste jaren was hij vooral feestfotograaf, maar al snel wist hij naam te maken als fotojournalist en werd hij vertegenwoordigd door twee persorganisaties. Momenteel is Brobbel bezig met een project waarvoor hij astronauten 'in het wild' probeert te fotograferen.

Kijk voor meer informatie op de website van Brobbel en de website van het Gemeentemuseum Den Haag.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie