MustSee: 'Roofers' Vadim en Vitaly

MustSee: 'Roofers' Vadim en Vitaly

Julian 1946 0
'Roofers' zijn fotografen die zonder enige veiligheidsmaatregelen te treffen 's werelds hoogste gebouwen beklimmen. Vadim en Vitaly uit Rusland waren de eersten die hun avonturen op beeld vastlegden en werden wereldberoemd. HUB Footwear maakte twee documentaires over de waaghalzen.

In de eerste film Roofer's Point of View, documenteert het Nederlandse merk HUB Footwear Vadim Mahorov en Vitaliy Yakhnenko tijdens hun eerste keer 'roofen' in Berlijn. De Russische jongens met stalen zenuwen (en ballen...) leggen uit waarom ze hun leven wagen voor de perfecte foto.

Nu is er een tweede minidocumentaire te zien: 'New Perspectives - The City from Above and Below'. Hierin keren Vadim en Vitaly met de documentairemakers terug hun thuisland, Rusland, waar alles begonnen is. Ze laten zien hoe hun voorliefde voor deze extreme tak van fotografie is ontstaan in Siberië en Moskou. Niet alleen fotograferen de twee van enorme hoogtes, ook dalen ze af naar moeilijk bereikbare plekken onder de grond om de wereld vanuit een uniek perspectief te fotograferen.