MustSee: Roofer's Point of View

EleniHoefsloot 3016 0
'Roofers' zijn Russische fotografen die de wereld vooral vanuit de hoogte bekijken. Deze waaghalzen beklimmen torenhoge gebouwen en laten mensen met foto's zien hoe de wereld er voor hun uitziet. In deze video beleef je de gevaarlijke avonturen veilig achter je scherm.

Dit filmpje laat zien hoe twee van deze roofers, Vadim Mahorov en Vitaliy Yakhnenko, op pad gaan in Berlijn. Een van de jongens merkt op dat Berlijn vooral heel stedelijk is, maar niet heel hoog. Het filmpje laat wel anders zien. De jongens worden gefilmd vanaf een metershoog gebouw. Let op: niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Gevaar

Ongevaarlijk is deze tak van sport niet. De twee fotografen klimmen naar boven zonder bescherming en staan op het randje van het gebouw met een camera in hun handen. Maar ze doen het voor de resultaten, zeggen ze. Het levert indrukwkkende beelden op van de stad, die je vanuit een normaal perspectief niet te zien krijgt. Het werk van de Russische waaghalzen is te vinden op de websites van Vadim en Vitaliy.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni