MustSee: Ringo Starr over zijn passie voor fotografie

MustSee: Ringo Starr over zijn passie voor fotografie

PieterMolenaar 1690 0
Muziektijdschrift Rolling Stone heeft Ringo Starr geinterviewd over zijn tweede passie in het leven naast muziek: fotografie. De voormalige Beatles-drummer vertelt openhartig over zijn tijd bij de legendarische band aan de hand van foto's die hij toen gemaakt heeft.

Ex-Beatle Ringo Starr vertelt in het interview met Rolling Stone dat veel foto's van hem bij The Beatles gemaakt zijn op hotelkamers. De band kon vanwege hun populairiteit namelijk niet meer ongestoord over straat lopen. 'Om de tijd te doden maakte ik fotos', aldus Starr.

In de begintijd had de populaire band wel meer bewegingsvrijheid, zo is te zien op een foto van John Lennon in Parijs. Starr: 'Hoewel er veel mensen om hem heen lopen, kijkt niemand specifiek naar John. Bij het tweede bezoek aan Parijs vier maanden later was een dergelijk tafereel ondenkbaar'.

Groot avontuur in Amerika

De aankomst in New York is volgens Starr een van de meest opwindende dagen in zijn leven geweest. 'Je was zo dicht bij Amerika', aldus de poplegende, 'de belangrijkste muziekstijlen komen daar vandaan'. Hij nam zelfs fotos van voorbijrijdende Amerikanen.Foto © Ringo Starr

Jaren zestig

Ringo Starr maakt er geen geheim van dat de leden in de jaren zestig gretig gebruikmaakten van geestverruimende middelen. Starr: 'We hebben toen heel veel "medicatie" ingenomen'. Zijn fotografie ging mee in die periode en dat heeft veel psychedelische fotos opgeleverd. Verder vertelt hij over het eerste bezoek aan Japan, het gebruik van een fisheye-objectief en meervoudige belichting van een filmrolletje.


Foto © Ringo Starr

Boekpromotie

Het interview volgt op het uitbrengen vorige maand van het boek van Ringo Starr getiteld 'Photograph'. Daarin gunt hij als insider bij The Beatles de lezer een kijkje in het leven in de band. 'Ik maakte gewoon de fotos die ik op dat moment wilde maken', aldus Ringo Starr.