MustSee: Red Epic IR en Movi

MustSee: Red Epic IR en Movi gecombineerd door Laforet

jesse kraal 2269 1
De grootste innovatie op filmgebied sinds de 5D Mark II, zo noemde Laforet de Movi-steadycam vlak voor de introductie. Door de forse prijs dacht niet iedereen daar zo over, maar vloeiende beelden maken kan met het apparaat zeker. Combineer dat met een infraroodcamera en je krijgt een opvallend resultaat.

Laforet wil met de twee shots bovenal laten zien hoe goed de Movi werkt. Hij is ambasadeur van het merk, dus geheel onbevooroordeeld zal hij niet zijn. Toch zijn ook wij onder de indruk van de beelden. Vooral als je ziet hoe het tweede shot tot stand is gekomen, blijkt hoe goed de Movi in staat is trillingen weg te werken en de camera stabiel te houden.

Red Epic IR

Van het infraroodbeeld moet je houden, maar het maakt de video in ieder geval uniek. Laforet gebruikte een Red Epic die is aangepast om infraroodbeelden te kunnen schieten. De camera maakt video's met 48 frames per seconde in een bizarre 5K-resolutie. Jammergenoeg kunnen we daar amper van meegenieten, want Laforet heeft de video in 720p-formaat op Vimeo gezet.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Patrick Creemers

Interesting!