MustSee: Protest in Egypte (5D Mark II)

Redactie 706 0
We hebben al veel mooie en interessante filmpjes voorbij zien komen die de mogelijkheden van de 5D Mark II bevestigen. Dit nieuwsfilmpje over de rellen in Egypte laat zien hoe je met je dslr ook situaties vast kunt leggen die met een filmcamera nooit gelukt waren.

Stabiele chaos

Hoe hij het voor elkaar kreeg om een scherp en tamelijk stabiel beeld te schieten legt hij uit op Vimeo. Zo vertelt hij dat zijn Canon 5D Mark II misschien niet het meest ideale instrument is in deze situatie, maar dat hij dankzij de beeldstabilisatie van zijn 24-105mm IS objectief en de batterijgreep genoeg stabiliteit in zijn beeld wist te krijgen. Bovendien voelde hij zich temidden van het tumult misschien bedreigd, maar was het voor Duncan wel gemakkelijker om met zijn dslr het land in te komen dan met een professionele camera.

Geluid

Behalve het beeld bracht ook het geluid enige moeilijkheden met zich mee. Om de verslaggever boven het geluid van de mensenmassa uit te horen komen, gebruikte Duncan een Tascam en Sennheiser Lavalier microfoon. Zo kon hij de geluidsfragmenten splitsen. Op Vimeo was dat niet te integreren, maar ondanks een lastig verstaanbare verslaggever is het filmpje zeker de moeite waard.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie