MustSee: PressPausePlay

charlottelipic 1304 0
'PressPausePlay' is een diepgaande documentaire van tachtig minuten. De film behandelt verschillende creatieve industrieën, met als speerpunt de veranderingen die ze hebben doorgemaakt onder invloed van de digitale revolutie.

Hoewel de film niet gericht is op fotografie, kunnen de delen die over muziek, film, of grafische vormgeving gaan vrijwel allemaal ook naar fotografische aspecten getrokken worden. Zo behandelt de documentaire de steeds goedkopere en betere digitale videocamera's, een ontwikkeling die ook in de fotografie plaatsvindt.

De prijswinnende documentaire is gebaseerd op interessante vragen en brengt meerdere meningen en denkwijzen op een positieve en kritische manier in beeld. Voor 'PressPausePlay' moet je met een tijdsduur van bijna anderhalf uur wel even goed gaan zitten, maar laat je vooral inspireren door deze onderling verschillende en allemaal getalenteerde personen.

De film is gemaakt door een creatief bureau in Stockholm. Hun website www.houseofradon.com is zeker even een kijkje waard.