Chef draagt ingrediënten op zijn gezicht

Mustsee: portretten van een kok met ingrediënten op zijn gezicht

Nadja Geskus 796 0
Het is altijd leuk als een serie portretten weer eens iets totaal anders is dan je ooit eerder hebt gezien. Fotograaf Robert Harrison en chef Robbie Postma zette wel een heel bijzondere serie neer, waarbij chef Robbie Postma de ingrediënten van zijn gerechten niet op het bord heeft liggen, maar op zijn gezicht!

Chef

Onlangs maakte fotograaf Robert Harrison een hele gave serie met Robbie Postma, chef-kok van de cafetaria van het Nederlandse reclamebureau JWT Amsterdam. Het duo besloot om portretten te maken, maar combineerde dit met het beroep van Postma. In de serie ‘Menu’ is zijn gezicht elke keer beplakt en besmeurd met de ingrediënten van het menu van Postma.

Ingrediënten

Nadat het gerecht in verschillende basis ingrediënten was ontleed, was er de taak om de ingrediënten op het gezicht van Postma aan te brengen. Alles met de hand, elke rijstkorrel. Je kunt je voorstellen dat zoiets aardig wat tijd in beslag neemt. Sommige foto’s duurde wel 9 uur om voor te bereiden en te fotograferen. In totaal is het duo een jaar bezig geweest om de serie te maken.

 

Foto’s gemaakt door Robert Harrison
Coverfoto: screenshot van video

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja