MustSee: portret van 3.213.000 stipjes

sanne 4701 3
Stel je voor, je wilt een portret maken van je vader. Dan pak je je camera of een potlood en stuk papier. De maker van dit filmpje ging aan het werk met een pen. In 210 uur maakte hij dit kunstwerk, bestaande uit 3.213.000 stipjes.

Je bent geen kunstenaar geworden omdat het zo gemakkelijk is. Althans, Miguel Endara niet. Hoewel hij de totstandkoming van het portret van zijn vader met een Canon EOS 500D (met een 18-55 mm standaard lens) filmde, koste het hem ruim tweehonderd uur om tot het eindresultaat te komen. Met de camera legde hij namelijk slechts vast wat hij deed: met 3.213.000 stipjes inkt een portret vervaardigen.

Stipjes tellen

Hoe hij de puntjes telde? Miguel filmde zichzelf terwijl hij het kunstwerk maakt en kwam uit op een gemiddelde van 4.25 puntjes per seconden. Dat zijn er dus ruim 3,2 miljoen in 210 uur. Dat aantal uren deed hij overigens niet achtereen. Van het begin tot het einde kostte het de maker bijna een heel jaar om zijn vader op papier te krijgen. 

De nauwkeurigheid waarmee Miguel zijn tijdrovende klus klaart is ongelooflijk. Kortom: een filmpje wat je ogen laat groeien van verbazing!

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Robbie

Het ziet er wel erg gaaf uit! En als je de moeite neemt om de stippen te tellen ben alleen al erg lang bezig! Maar ik vind het wel jammer dat er niet een mooiere foto als basis voor gebruikt is... Het portret zelf vind ik niet heel erg tof...

afbeelding van Moron

portret is juist wel gaaf, beetje 3d effect
en een prima reclame voor de pen die hij er voor gebruikt
3.213.000 stipjes met het pennetje, iig een stevig puntje

afbeelding van Celien Govaerts

Toch een superleuk idee? Ik zou zelf nooit het geduld hebben!
En ook een grappige foto! :D