MustSee: Pong spelen op je dslr in 1998

jesse kraal 3045 1
Camera's met Android zijn groot nieuws. Je kunt er verschillende fotografie-gerelateerde apps op spelen maar het is mogelijk apps te downloaden die niks met fotografie van doen hebben. Games bijvoorbeeld, zoals het befaamde Angry Birds. Een mijlpijl? Niet bepaald, Kodak was bijna 15 jaar eerder!

Kodak DCSKodak heeft veel uitvindingen op haar naam staan, maar dat ze ook de eerste digtale camera's maakten waarop je ook een spelletje kon spelen was ook voor ons een verassing. In een boekje over de ontwikkeling van de Kodak DCS-camera's kwamen we de DCS5XX tegen en deze zou in staat zijn Pong te draaien.

Gelukkig is tegenwoordig bijna alles te vinden dus ook een filmpje dat bewijst dat het echt waar is. Helaas kunnen we het niet insluiten, dus je zult even op de afbeelding hieronder moeten klikken om het filmpje te bekijken. Overigens blijken ook enkele andere toestellen van Kodak een spelletje in het menu te hebben gehad. Heel spannend was het allemaal niet, maar er waren vast de nodige fotojournalisten aan verslingerd.

Pong
Klik op de afbeelding om de video op Flickr te bekijken.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van hoi

Loopt dood