Mustsee: Oud TV-interview met Victor Hasselblad

Mustsee: Oud TV-interview met Victor Hasselblad

Jasper van Bladel 1470 0
Hasselblad viert dit jaar het 75-jarig bestaan en wat past daar beter bij dan een kijkje in het verleden? In een televisie-interview uit de jaren zestig vertelt oprichter Victor Hasselblad onder andere over hoe hij gestart is met het maken van camera’s. Het kijken waard!

In het interview zien we Victor Hasselblad in zijn Zweedse huis de de televisiejournalist vertelt over hoe hij ertoe kwam om camera’s te maken. Hij vertelt uitgebreid over de techniek van de allereerste Hasselblads.

Hoge lonen

Interessant is het stukje waarin de journalist voorstelt om de camera’s, die met de hand gemaakt worden door dure Zweedse arbeidskrachten, in een land met lagere lonen te gaan maken. Victor Hasselblad is daar op tegen en vindt dat als zijn camera gezien wordt als een kwalitatief sterk stuk techniek, ze daar ook extra geld voor mogen vragen. Hij ziet het dan ook niet gebeuren dat de Hasselblad in een ander land dan Zweden gemaakt zal worden.

Kijken

Het interview is een mooi inkijkje in het merk Hasselblad. Mocht je ergens een half uur tijd over hebben is het interview het kijken waard.

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper