Mustsee: ongezien een dure foto kopen

Mustsee: ongezien een dure foto kopen

Jasper van Bladel 2222 3
Zou jij ongezien een foto gemaakt door een bekend fotograaf kopen? Australiërs wel, dat blijkt wel uit het feit dat alle werken bij een evenement georganiseerd door Canon blind verkocht zijn.

Iedereen heeft wel een fotograaf van wie hij of zij ongezien een foto zou willen kopen, maar het blijft natuurlijk een risico. Ook je favoriete fotograaf kan weleens een beeld maken dat jij niet ziet zitten.

Canon Australië organiseerde een evenement waarbij een groot aantal bekende Australische fotografen werk verkochten zonder het eerst aan het publiek te laten zien. De lijsten aan de muur waren leeg, om zo de nadruk op het papier te leggen. Want het evenement is in feite een grote reclamespot voor de high-end fotoprinter Canon imagePROGRAF PRO-1000. Canon wil met deze actie laten zien dat elk stuk papier het in zich heeft een meesterwerk te worden.

Verkocht

Tijdens een veiling werden alle lege vellen papier, alleen voorzien van een bordje met daarop de naam van de fotograaf én een korte beschrijving van het werk, verkocht per opbod.  

Zou jij ongezien een werk kopen? Wij zijn benieuwd!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van C.A. Wilinski

nee, natuurlijk niet

afbeelding van Bijke172

Nee of het moet heel goedkoop zijn, maar dat zal wel niet

afbeelding van drake

echt Hollandse reacties...