MustSee: Nikon's 'The Revisit' met Mick Rock

Jooshua Franssen 1789 3
Voor het project 'The Revisit' ging de legendarische rock-'n-roll fotograaf Mick Rock met Nikon op pad: terug in de tijd om met de nieuwe Nikon Df een draai te geven aan een van zijn iconische foto's, die hij vroeger met zijn Nikon FM maakte.

Mick Rock heeft zijn hele leven met Nikon gewerkt. In de jaren zeventig heeft de fotograaf diverse iconische rock-'n-roll artiesten gefotografeerd waaronder David Bowie, Queen en Debbie Harry (beter bekend als Blondie). Nikon ging samen met Mick op pad en maakte een aantal video's. De fotograaf vertelt over zijn fotografieverleden, wat hem inspireerde, zijn ontmoetingen met vele artiesten, locaties en ervaringen.

Nieuwe draai

Met de Nikon Df in handen heeft Mick Rock een nieuwe draai gegeven aan enkele van zijn meest iconische foto's, waaronder beelden van Blondie en Queen.

Impressie

Nikon heeft voor de Df hetzelfde klassieke ontwerp aangehouden als dat van de FM-serie uit de jaren zeventig. In eerste instantie lijkt de Df op de oude FM-serie, maar onder de motorkap bevat de Df de allernieuwste technologiee├źn. Mick geeft in de derde video kort zijn impressie over de Nikon Df.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua

afbeelding van peter w

Gaaap
hoeveel geld zou hij hiervoor hebben gekregen?

afbeelding van Anoniem

De titel mag veranderd worden in "MustNotSee": Geen enkele toegevoegde waarde. De man geeft zelf toe dat ie geen enkele techniek had, en puur op "vibe" fotografeerde. De fotoshoot is nog net geen spray and pray, en een karikatuur van hoe een "rock and roll" fotograaf zou fotograferen (je kan hetzelfde in een van de Austin Powers films zien..)

En dan de bijna pijnlijke manier waarop de Df erbij gesleurd wordt.. "ja, hij lijkt op m'n Nikkormat van vroeger".. Oh well.

afbeelding van Anoniem

Dat maakt het geen slecht toestel, je doet alsof het een draak van een camera is. Terwijl dat het eigenlijk alleen maar draait om wat de output van de camera is. En natuurlijk de gebruiker die erachter staat. Maar de sensor eet elke Canon als ontbijt.