Camera goed aan de tand gevoeld

Mustsee: Nikon KeyMission360 vs een Sumatraanse tijger

Redactie DIGIFO... 620 0
360-graden actioncams zijn bijzondere staaltjes techniek. Ze moeten goed robuust zijn om in alle omstandigheden te blijven werken, maar ook volledig rondom kunnen filmen waardoor een stevige metalen behuizing niet tot de mogelijkheden behoort. Onlangs werd een Nikon KeyMission onder handen genomen door een Sumatraanse tijger en werd de stevigheid goed getest.

Enige tijd geleden plaatse de Britse fotograaf zijn Nikon KeyMission 360 in de kooi van een Sumatraanse tijger in de plaatselijke dierentuin, toen de tijger de kleine camera aanzag voor een leuk kattenspeeltje. De tijger pakte de de camera van het hek, kauwde het statief helemaal kapot en zette vervolgens haar tanden in de camera zelf. De camera heeft de speelpartij helemaal overleefd en wist de hele tijd te blijven filmen.

Lees ook: Video: Ami Vitale neemt de Nikon KeyMission 360 mee op avontuur

Nikon KeyMission 360

De KeyMission 360 is het paradepaardje van de KeyMission-lijn van Nikon. Deze camera beschikt over twee objectieven en twee 20MP sensoren die het samen mogelijk maken om volledig 360 graden te filmen. De KeyMission 360 is een behoorlijk stevige camera die zonder extra behuizing tot 30 meter onder het wateroppervlak blijft werken, vallen tot twee meter zonder problemen overleeft en (blijkbaar) zonder probleem kan worden gebruikt als speeltje voor een nieuwsgierige tijger. Mochten er krassen op de camera komen, bijvoorbeeld door grote tanden, dan hoef je niet de hele camera te vervangen. Voor de objectieven zit een beschermende koepel die los verkrijgbaar en binnen enkele tellen te vervangen is.

Kijk voor meer informatie over de KeyMission 360 op de website van Nikon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie