MustSee: Nikon Df hipster-review

MustSee: Nikon Df hipster-review

Julian 4492 2
De Nikon Df maakt veel reacties los, zowel positief als negatief. Lee Morris van Fstoppers heeft er ook zo zijn mening over. Die uitte hij eerder in een kritisch artikel, nu volgt zijn hilarische videoreview van de retro-hipster-camera.

'The Nikon Df represents everything wrong with photography', schreef Lee Morris bij de introductie van Nikon's dslr met retrolooks. Zijn artikel maakte vele reacties los. Is het ouderwetse uiterlijk functioneel, of is de Df gewoonweg een camera voor hipsters? Over het antwoord op die vraag zijn de meningen verdeeld en daar zal weinig aan veranderen.

De mening van Lee Morris is in ieder geval duidelijk. Zeker nu hij een videoreview heeft gemaakt van de Nikon Df. Uitgedost als über-hipster gaat hij de straat op met de camera en vraagt hij voorbijgangers wat ze van de camera vinden en bij welk 'type' persoon ze de Df vinden passen.

Het is uiteraard niet de meest technische review, maar wel een die uitstekend past bij een camera die zoveel inspeelt op 'gevoel'. Wij kunnen in ieder geval wel lachen om de video van bijna twintig minuten, die is voorzien van de nodige retro-filters en hipster-grappen.

Met dank aan Bernd Twiest voor de tip via Facebook.

afbeelding van RH Boks

Als Nikon liefhebber vindt ik de Df een mooie camera, maar wat ontbreekt is tenminste de mogelijkheid om van matglazen te wissellen. Als je de Df voor manuel objectieven gebruikt is een 45 graden instelwig wel zo prettig of bij macro een geheel mat type. Nog beter was de mogelijkheid de zoeker te vervangen maar helaas dit ontbreekt. Een digitale F3 zou toch heel mooi zijn en dan met 24MP precies genoeg.

afbeelding van jesse kraal

Over die matglazen schreven we vorige week al: http://www.digifotopro.nl/content/alternatieve-matglazen-voor-nikon-df-duiken-op. Niet via Nikon, maar wel mogelijk dus. Verder heeft de Df geen 24 megapixels, maar 16. Voldoende voor velen overigens.