Mustsee: Nikon 105mm f/1.4 compleet uit elkaar gehaald

Mustsee: Nikon 105mm f/1.4 compleet uit elkaar gehaald

Nadja Geskus 922 0
Altijd al eens willen weten hoe een objectief er van binnen uit ziet? Het is namelijk best wel interessant! Je eigen objectieven uit elkaar schroeven gaat natuurlijk wat ver, daarom is het altijd fijn als anderen dit voor je doen en dat documenteren. De mensen van Lensrentals halen dit keer een Nikon 105mm f/1.4 uit elkaar.

Objectieven

Een objectief is natuurlijk een delicaat stukje techniek, waar je zorgvuldig en voorzichtig mee omgaat. De meeste moeten er dan ook niet aan denken om hun apparatuur uit elkaar te halen, hoewel het wel heerlijk is om er naar te kunnen kijken! Het is namelijk best interessant om te zien hoe jouw objectief er van binnen uit ziet. Daarom kunnen we ditmaal gewoon eens kijken naar hoe anderen de schroevendraaier oppakken en een Nikon 105mm f/1.4 uit elkaar halen.

Mustsee: Nikon 105mm f/1.4 compleet uit elkaar gehaald

Nikon 105mm f/1.4

De mensen bij Lensrentals hadden hoge verwachtingen van Nikon's nieuwe ultra-snelle 105mm F1.4. In vele opzichten waren ze dan ook tevreden met wat ze zagen in het objectief. Op de blog van Lensrentals zien we hoe de Nikon 105mm f/1.4 stukje voor stukje uit elkaar wordt gehaald. Daarnaast wordt er ook een complete uitleg bij gegeven. Best wel leerzaam dus! Wij hebben in elk geval een aantal van de foto’s voor je op een rij gezet, voor de gehele serie foto’s zal je naar de blog van Lensrentals moeten gaan.

Mustsee: Nikon 105mm f/1.4 compleet uit elkaar gehaald
Lees ook: De Canon 5D Mark IV uit elkaar gehaald

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja