MustSee: New York Day

EleniHoefsloot 1705 1
Time-lapse-fotograaf Samuel Orr heeft van meer dan 100.000 foto's een kort filmpje gemaakt, dat het verloop van een dag in New York laat zien. Ochtend, middag en avond, New York staat nooit stil.

Samuel Orr maakte tussen 2011 en 2012 vier verschillende reizen naar New York. De totale tijd die hij besteedde aan het fotograferen voor dit resultaat bedroeg zes weken. Hij gebruikte een Canon EOS 7D, Canon EOS 600D en meerdere Nikon Coolpix 5000-camera's. De fotograaf voegde de beelden samen tot een filmpje met 30 beelden per seconde en voegde 'natuurlijke' stadsgeluiden toe.

Groot project

Deze korte film is het eerste deel van een groter project waar Samuel Orr aan werkt. Hij wil een time-lapse-avontuur door New York maken, gedurende de vier seizoenen.Via Kickstarter probeert Samuel Orr een flinke som geld op te halen om dat werkelijkheid te laten worden.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni

afbeelding van Anonymous

Heeft hij 'een korte filmpje' gemaakt? En waarom staat er een komma in die zin? Besteedde met één d? Ik lees maar niet eens meer verder, want het doet gewoon pijn aan mijn ogen!