MustSee: Modeshoot met iPhone

Redactie 1080 0
Toen modefotograaf Lee Morris een aantal weken geleden zijn publiek vroeg eens commentaar te geven op zijn laatste shoot, kon hij zijn oren niet geloven. Louter positief, terwijl hij niet had vertelt dat ze geschoten waren met een iPhone 3gs.

Eigenlijk was er niemand die daadwerkelijk commentaar leverde. “Sommige zeiden zelfs dat het de beste foto's waren die ik ooit gemaakt had”, lacht de fotograaf. “Ik wilde alleen maar laten zien dat je niet teruggehouden hoeft te worden door de camera die je gebruikt. Natuurlijk betreft het wel een modeshoot met alle professionele aspecten als een studio, licht en makeup aanwezig, maar de foto's maak je met de camera. Er zijn zoveel fotografen die zich blind staren op de sluitertijd, diafragma of het aantal megapixels, maar naast al die techniek is het veel belangrijker je bezig te houden met het maken van een goede foto.”

Olivia Price

Daarom belde hij model Olivia Price, of zij een fotoshoot wilde doen met enkel het gebruik van een iPhone-camera. Omdat hij haar vertrouwen al eerder gewonnen had stemde ze ermee in en maakte zelfs een gaatje vrij in haar drukke agenda. "Toen ben ik verder op zoek gegaan naar professionals in de buurt en voor ik het wist had ik een heel team samengesteld om de capaciteiten van de iPhone-camera te testen. Maar ik was wel zenuwachtig."

Onderscheid

De voorbereidingen verliepen echter vlekkeloos en de proeffoto's op internet konden niet onderscheiden worden van diegene gemaakt met een dslr. De shoot zelf werd zowel door Olivia als haar fans enthousiast beantwoord. “Dat is waar ik het voor doe, voor de klanten (diegene die betalen) en niet de pixel-neukers. Het zijn ook gewoon verdomd goede foto's voor een mobiele telefoon!”

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie