MustSee: Miniatuureffect, maar dan anders

MustSee: Miniatuureffect, maar dan anders

Julian 2896 0
Keith Loutit, bekend van zijn timelapse-video's met miniatuureffect, heeft het eens anders aangepakt. In zijn video 'The Lion City' experimenteert hij met nieuwe technieken waardoor het scherptevlak door het beeld verschuift.

De timelapsefilmpjes waarin Keith Loutit de wereld omtovert in een soort Maduromdam gaan met regelmaat het hele internet over. Zijn filmpjes zijn al miljoenen keren bekeken en ook bij ons bleef het werk van de Australier niet onopgemerkt.

Dit filmpje creatie is wederom opvallend. Voor 'The Lion City' gebruikt hij een nieuwe techniek. Wederom is het een timelapse en wordt er gespeeld met de scherpte, maar dit keer zien we het scherptevlak door het beeld bewegen.

Loutit maakte de video (al een jaar geleden, maar nu door Vimeo in de schijnwerpers gezet) met zijn Nikon D3S, D4 en 5D Mark II en een naar eigen zeggen 'extreem grote dolly'. Voor de focuseffecten maakt hij gebruik van aangepaste objectieven en balgen, maar ook komt er een stukje post-productie bij kijken in After Effects.