MustSee: Ming's Pretty Heroes - Out at Sea

charlottelipic 1773 1
Opkomend talent Ming's Pretty Heroes heeft een nieuwe videoclip. Marc Nolte, fotograaf en regisseur, schoot de beelden van 'Out at Sea' voor de Rotterdamse band in Berlijn. Hij legt uit hoe de 'no-budget' video tot stand is gekomen.

De zwart-witvideo is geschoten met een Canon EOS 5D Mark II. De beelden zijn opgenomen op bijzondere locaties in de Duitse hoofdstad, zoals het park 'Tiergarten' en de 'Glienicker Brücke'.

Marc Nolte laat ons weten voornamelijk de Canon EF 50mm f/1.4 te hebben gebruikt. 'Vanwege de mooie scherptediepte en lichtgevoeligheid, aangezien ik vooral in het donker en de schemering wilde schieten.' Daarnaast heeft hij gefilmd met de Canon EF 16-35mm f/2.8 L USM en Canon EF 135mm f/2.0 L USM.

No-budget

'Het was een no-budget clip, dus ik moest op zoek naar goedkope oplossingen. Ik heb via eBay een simpele follow focus uit Brazilie van het merk Robin gekocht en een eenvoudig schouderstatief', aldus Nolte. Verder gebruikte hij een oud en zwaar Manfrotto-statief en voor sommige, moeilijker te bereiken locaties, de lichtere Vanguard Alta 263 AP.

Het no-budget concept heeft Nolte erg creatief opgelost: 'ik moest voor de belichting ook op zoek naar goedkope alternatieven; zo heb ik voor sommige shots de zaklamp app op mijn iphone gebruikt en voor rijdende shots een skateboard.'

De videoclip is gemonteerd in Adobe Premiere Pro CS5. 'Voornamelijk omdat de engine van dat programma heel goed omgaat met het ruwe materiaal uit de 5D en je zonder renderen al meteen vrij soepel kan monteren', laat de fotograaf weten.

Marc Nolte begon eerder dit jaar naast zijn fotografiecarrière als regisseur, met de muziekvideo 'The Fix' van Face Tomorrow als zijn debuut.

Ming's Pretty Heroes

De band met Ai Ming Oei als zangeres is met het winnen van de Music Matters Award, een tour door China en muziekambassadedeurfunctie van Rotterdam een opkomende naam in de muziekwereld.

afbeelding van Anonymous

De mensen met een 'goede camera' die ook 'goede foto's' kunnen maken, zijn ook slim genoeg om dit niet gratis te doen. Ik snap de ophef ook niet zo, de mensen die hier op ingaan zullen geen profi-foto's afleveren, daar is MAX zich vast van bewust. De kwaliteit van de foto's zal wel de kwaliteit van de omroep reflecteren.