MustSee: Fotograaf Lukas Renlund laat foto's stelen

MustSee: Lukas Renlund laat zijn foto's stelen

jesse kraal 7287 0
De meeste fotografen zijn als de dood dat hun foto's worden gestolen, je laat het wel uit je hoofd om de foto's ergens in het openbaar onbeheerd achter te laten. Toch? Dat geldt niet voor Lukas Renlund, hij plakt zelfs een stikker met de tekst 'steal this photograph' op zijn foto's.

Lukas Renlund is niet bang dat zijn kunst gejat wordt, sterker nog, hij hoopt zelfs dat mensen er vandoor gaan met zijn foto's. Hij heeft ingelijste werken in diverse steden opgehangen, voorzien van een stikker 'steal this photograph'. Ongezien wegkomen is er echter niet bij, want Renlund heeft een GoPro onder het kunstwerk gehangen. Iedereen die de kunst 'steelt' wordt dus betrapt. Gelukkig is de fotograaf de moeilijkste niet en wordt je vergeven wanneer je de foto een mooi plekje in je huis geeft, er een foto van maakt en die naar de fotograaf mailt.

Met deze actie wil de fotograaf het publiek betrekken bij zijn werk en daarnaast vraagtekens zetten bij de waarde van kunst, zo vertelt hij aan Belamy Hunt van Japan Camera Hunter. In de eerste video laat Renlund de hoogtepunten van de 'tentoonstelling' in Barcelona zien, de tweede video is opgenomen in Londen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse