MustSee: Ken Block’s Gymkhana Four

jesse kraal 3498 1
Onder autoliefhebbers is Ken Block geen onbekende meer, zijn gymkhana video’s zijn razendpopulair. Niet alleen Block’s rijstijl is indrukwekkend, ook het camerawerk mag die naam zeker hebben.

Gymkhana is een vorm van autosport waarbij je een gecompliceerd parcours moet afleggen binnen een gestelde tijd.  Ken Block maakte al eerder drie video’s waarin hij zijn kunsten vertoonde. Deze video’s vielen niet alleen op door de rijstijl van Block, maar ook door de steeds spectaculairder wordende videobeelden.

Het vierde deel moest de verwachtingen dan ook overtreffen en daarvoor is aardig wat uit de kast getrokken. De beelden werden met onder andere meerdere Canon 5D mark II’s en een hele rits aan GoPro Hero’s gemaakt.  De actiecamera’s werden met dertig stuks op een stang bevestigt voor een spectaculair effect. De video werd opgenomen op het terrein van Universal Studio’s in Hollywood.

Gymkhana GoPro
Dertig GoPro-camera's gemonteerd op de Ford van Ken Block

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Stephan

Die aap op de segway was wel een beetje over de top. zucht!