MustSee: Journey (Olympus OM-D E-M5)

Julian 1805 0
In onze review van de Olympus OM-D E-M5 concludeerden we dat de filmfunctie van de camera nog voor verbetering vatbaar is. Je krijgt wel volledige handmatige controle, maar geen keuze over de framerate bijvoorbeeld. Dat wil niet zeggen dat er geen mooie resultaten mee te behalen zijn.

Andrew Reid van eoshd.com toont de kwaliteiten van de OM-D E-M5 in deze sfeervolle video, volledig geschoten met de Olympus in Berlijn. De eerste helft van de video is grotendeels gemaakt met de Olympus 45mm f/1.8, enkele shots zijn afkomstig uit de 12mm f/2 en de 40-150mm zoom.

Voor de tweede helft van de video heeft Andrew zijn Voigtlander Nokton 25mm f/0,95 met Isocrama 36 anamorfische adapter ingezet (de anamorfische lens rekt het beeld uit naar 1:2,35-verhouding).

Olympus OM-D E-M5 voor filmers

Op eoshd.com beschrijft de ervaren filmmaker uitgebreid zijn ervaringen met de OM-D E-M5. Net als wij concludeert hij dat de filmfunctie de nodige beperkingen bevat, zoals de framerate die vast staat op 30 beelden per seconde. De uitstekende beeldstabilisatie en de beeldkwaliteit vallen echter in de smaak.

Onze uitgebreide review van de Olympus OM-D E-M5 lees je hier.

Olympus OM-D E-M5