MustSee: Jeroen Toirkens - Nomads Life

Julian 1876 1
In DIGIFOTO Pro 2.2012 lees je een uitgebreid interview met Jeroen Toirkens over zijn project Nomads Life. Naast veel foto's, maakte Jeroen ook video's van nomaden over de hele wereld. Het leverde hem de Canon Prijs op bij de Zilveren Camera 2011.

Voor de video's zocht Toirkens de nomaden weer op, nadat hij ze gefotografeerd had. Hij toont ze hun foto's en dat bleek mooi materiaal voor korter interviews. De filmpjes staan dis niet op zichzelf, maar zijn onderdeel van een breed multimediaal project. In DIGIFOTO Pro 2.2012 laten we een uitgebreide fotoselectie zien en vertelt Jeroen zijn verhaal. Eerder plaatsten we al een boekrecensie online van het boek 'Nomad'.

Zijn project werd beloond met de Canon Prijs bij de Zilveren Camera 2011. De prijs wordt bij voorkeur toegekend aan een fotoverhaal dat fotojournalistiek dan wel technisch vernieuwend is, of een combinatie van beide.

Door ook video's toe te voegen aan zijn project kwam Jeroen Toirkens in de schijnwerpers te staan. Hij maakte de video's met zijn Canon 5D Mark II. Volgens de jury vormt de combinatie van fotoboek, filmpjes, website en expositie een 'project dat ook in deze jachtige tijden benadrukt dat een jarenlange concentratie op één onderwerp leidt tot nieuwe inzichten, kennis en beelden die de clichés superieur ontstijgen.'

Alle dertien filmpjes zijn te bekijken op het NomadsLife-youtubekanaal. Meer informatie over het project vind je op www.nomadslife.com.

afbeelding van longneck

Grote klasse!!