MustSee: How film is made (1958)

jesse kraal 2481 2
Deze keer eens geen flitsend filmpje gemaakt met een in full-hd filmende dslr, maar een documentaire uit 1958. In 'How film is made' word je in een kleine twintig minuten uitgelegd hoe Kodak 50 jaar geleden fotografische film produceerde.

Kodak is momenteel een noodlijdend bedrijf, dat de afgelopen jaren sterk in waarde is gedaald. In 1958 was daar nog niet veel van te merken en was Kodak één van de bekendste merknamen ter wereld. In de documentaire wordt het complete proces van de productie van Kodak zwartwit-film getoond.

Leuk is vooral het ouderwets klinkende Nederlandse commentaar onder de video. Ondanks dat de snelheid waarmee de verschillende processen behandeld worden niet meer helemaal van deze tijd is, geeft het filmpje een mooi beeld van filmproductie in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Peter de Groot

Er is ook een versie zonder de ondertitels. Maar het blijft een leuk filmpje.

afbeelding van Anonymous

"In 'How film is made' wordt je"
word je

Taalpurist