MustSee: Grote liervogel kan camera imiteren

jesse kraal 6530 0
In ons eigen koude kikkerlandje hoor je af en toe wat vrolijk gefluit, maar het kan niet tippen aan het gezang van de groete liervogel uit Australiƫ. Deze vogel kan niet alleen perfect het gefluit van andere vogelsoorten imiteren, ook camera's, autoalarmen en kettingzagen vormen geen probleem voor de wonderlijke vogel.

David Attenborough, de levende BBC-legende, ging voor een van zijn natuurprogramma's op zoek naar de grote liervogel (Menura novaehollandiae) en kwam tot de ontdekking dat de vogel niet alleen in staat is om het gezang andere vogels te imiteren, maar dat hij nog veel meer geluiden uit zijn omgeving kan nadoen.

Nee, het is niet het meest recente filmpje. Toch krijgen we elke keer weer een brede grijns rond de mond als de vogel zijn camera-imitatie laat horen en daarom willen we je dit filmpje niet onthouden. Een wel heel bijzondere blik op de wonderen van onze natuur.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse