MustSee: Glaz

jesse kraal 2130 0
Voor veel fotografen is het de ultieme nachtmerrie: een beschadiging aan je ogen oplopen waardoor je gezichtsveld wordt aangetast. Voor Vladimir Kurashov was het juist de reden om te gaan fotograferen, negen jaar later krijgt de fotograaf zijn eerste solotentoonstelling in Moskou.

In 2003 wordt Vladimir Kurashov zonder reden met een gebroken wijnfles op straat aangevallen. Zijn linkeroog raakt daarbij ernstig beschadigd. Hoewel diverse operaties zijn oog hebben kunnen redden, is zijn zicht met links verre van optimaal. In de periode dat Kurashov herstellende was van zijn verwondingen heeft hij een camera gekocht om zijn gedachten opzij te kunnen zetten.

Niet zonder resultaat, want negen jaar na het ongeluk in 2003 heeft de fotograaf een eigen tentoonstelling gekregen in gallery Glaz in Moskou. Het Russiche Stereotactic maakte een mooie video over de jonge fotograaf met Glaz als titel. Wie denkt dat de video is voorzien van een filtereffect heeft het mis, de film is daadwerkelijk op 16mm-film geschoten.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse