Mustsee: Glasblazer John Pomp

Jasper van Bladel 2258 2
Glasblazen is een bijzonder proces waarvoor veel vakmanschap, ervaring en hard werk nodig is. John Pomp is glasblazer en maker van bijzondere lampen. Filmer Ron Risham maakte met een Canon 5D Mark III een filmpje over de werkzaamheden van Pomp.

Pomp is een Amerikaanse glasblazer en meubelmaker uit Philadelphia, die voor zijn bijzondere lampen glas in allerlei vormen blaast. Dat glasblazen is geen eenvoudig ambacht, een hoop ervaring en hulp is nodig om het zachte hete glas tot een mooie lamp te maken.

Filmer Ron Risham maakte een korte film over de glasblazerij. We zien Pomp aan het werk als hij een van zijn Infinity Pendants maakt. Hij filmde met een Canon 5D Mark III.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Shaggy

Leuk filmpje van een mooie vakman.

Enigste waar ik me steeds meer aan stoor in dit soort filmpjes is het constante gespeel met heel oppervlakkige scherptediepte. Je krijgt er bijna hoofdpijn van, het constant op en neer en op en neer van deze spielerei...

Maar dat is mijn 2 centjes...

afbeelding van Raymond Schrave

Mijn mening:
Gave film die heel duidelijk het technische, creatieve en organieke proces van het werken met glas laat zien. De film is door "snelle editing" prettig om naar te kijken. Het verveeld mij absoluut nergens. Sterker nog: ik wil van aangeraakte onderwerpen wel meer weten zoals het maken van het speciale gereedschap.
Precies goed, netjes gedaan!!
groet van Raymond