MustSee: Gigantisch kunstwerk voor André Kuipers

jesse kraal 2416 0
Een kunstwerk met zijn eigen beeltenis, dat hij ook nog vanuit het ISS moet kunnen zien, André Kuipers boft maar. Onze door de ruimte vliegende Hollander is volgens Samsung Mobile en held en verdient daarom een eigen kunstwerk, langs de A4 bij Nieuw-Vennep.

Het kunstwerk is een initiatief van Samsung Mobile en is ontworpen door de Spaanse kunstenaar Notasso. Volgens Samsung maakt deze jonge kunstenaar zijn creaties op, hoe kan het ook anders, een Samsung Galaxy Note. Van zo'n 20.000 portretten van Facebook-fans is een immense beeltenis gemaakt van Kuipers.

Het kunstwerk is zo groot dat het volgens de makers vanuit de ruimte te zien is. Om niet alleen onze nationale ruimtereiziger te laten genieten van het kunstwerk, ligt deze heel strategisch aan diverse aanvliegroutes op Schiphol.

Lees meer over André Kuipers

Benieuwd wat André Kuipers uitspookt in het ISS? Lees dan het uitgebreide artikel over Kuipers (en zijn fotografie) in DIGIFOTO Pro 1.2012.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse