MustSee: Gastarbeiders in India (Canon 60D)

sanne 1593 0
Uitgerust met een hele verzameling aan apparatuur, was Micha Hilliard makkelijk aan te zien voor een toerist. Hij kwam echter naar India om een korte documentaire te maken over de gastarbeiders aldaar. Zijn belangrijkste instrument: een Canon 60D.

In een oude Maruti 800 reed Micha door het weidse landschap van India. Hij verbleef een maand in het Himalayagebied in Noord India om daar de groeiende groep Nepalese gastarbeiders te documenteren.

De migranten trekken naar India in de hoop op betere economische omstandigheden, maar eindigen vaak in ergere situaties dan die waarvan ze wegvluchtten. Ploeteren tussen de rotsen en het stof, in armoede levend in een heftig klimaat: Micha legde het allemaal vast. Hij verdeelde zijn korte documentaire onder in drie delen waarin hij respectievelijk focust op de werkomstandigheden, de leefsituatie en het toekomstperspectief van de migranten.

Apparatuur

De freelance filmmaker uit Zwitserland schoot zijn beelden met een Canon 60D, maar nam heel wat meer apparatuur mee dan alleen zijn camera. Hij moest zich echter beperken tot het hoognodige, want hij wist dat de autoriteiten niet zo happig zijn op filmende reporters die het land bezoeken. In zijn F-stop Loka-tas nam hij behalve zijn Canon 60D drie objectieven mee (Canon EF-S 17-55mm, EF 50mm en EF 70-200 mm), een Tascam DR-100 recorder met een Rode NTG-2 microfoon en een Gitzo carbon monopod.

Het resultaat toont een tot de verbeelding sprekende documentaire, vol mooie beelden en impressies van het landschap en het migrantenleven. Wil je meer weten over hoe Micha te werk ging? Dan kun je hier zijn verslag lezen.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne