MustSee: Frames

daniellevangorkom 1573 0
In Frames stapt het personage van wereld naar wereld. De korte mixed media animatie video geeft je een diversiteit aan werelden en een overvloed aan creativiteit. Makers van dit knap staaltje werk zijn Martin Thoburn en Matti Adoma.

In Frames krijg je verschillende werelden te zien met elk een eigen mini-verhaal. De mixed-media-animatie bestaat uit stop-motion-animatie, pixelation, groene scherm-technologie, papier knipsels en 'gewone' video. Er is gebruik gemaakt van verschillende camera's, waaronder de Canon 5D Mark II voor het grootste deel van de live-action.

De Nikon D40x werd gebruikt voor de stills voor de stop-motion-fragmenten. Ook met een kleine Panasonic DMC-ZS3 werden wat foto's gemaakt als de D40x te groot was. Het softwarepakket Dragon Stop Motion werd gebruikt om de beelden te maken waarin stop-motion met animatie wordt gecombineerd. Adobe After Effects is gebruikt om de film te monteren.

Het concept voor de film werd ontwikkeld in Duitsland en Estland. Daarna werd deze opgenomen in Michigan. Met een klein budget en met behulp van vrienden kwam dit meesterwerkje tot stand. Het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat de film af was, maar het resultaat mag er zijn.

FRAMES from Martin Thoburn on Vimeo.

afbeelding van daniellevangorkom

Daniëlle van Gorkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daniëlle