MustSee: Framed (iPhone 4S)

sanne 2339 0
De iPhone 4s is nog maar net uit en de eerste filmpjes stromen binnen. Natuurlijk, want de beloofde verbeteringen moeten wel getest worden. In ‘Framed’ filmt Mael Sevestre met de nieuwe iPhone via een echte oldtimer.

Betekenen de moderne camera’s het einde van ouderwetse exemplaren? Voor Mael Sevestre niet. Hij bouwde een eigen systeem waarmee hij met zijn gloednieuwe iPhone 4s door de zoeker van een zeer oud model kan filmen. Zo maakte hij zijn filmpje over een fotograaf die in een bosrijke omgeving wil fotograferen en plots iets onverwacht tegenkomt.

Het innovatieve talent van Mael ten spijt, in een reactie op Vimeo verklaart hij dat er wel een minpuntje zat aan zijn zelfgebouwde systeem: ‘Het was niet echt handig want we konden het scherm van de iPhone niet zien. We waren dus behoorlijk blind.'

Ondanks die handicap is het resultaat het tonen waard: een vriendelijk verhaal, met een absurdistisch tintje waarin juist de tegenstelling blind/zien de centrale rol speelt.

Meal Sevestre
Het systeem dat Mael maakte om het filmpje te kunnen maken.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne