MustSee: Fotograferen vanuit ruimtestation ISS

jesse kraal 1971 0
Astronauten hebben ook vrije tijd, een goed moment om je met fotografie bezig te houden. Micheal E. Fossum maakte met een Nikon D3S onder andere een waanzinnige time-lapse. Vanuit de ruimte geeft hij kort wat uitleg.

Momenteel maakt NASA gebruik van Nikon D3S-camera's met diverse objectieven. Natuurlijk zijn er een aantal mee de ruimte in. Daarmee worden prachtige foto's en time lapse-video's gemaakt van onze planeet. Groot voordeel zijn de hoge iso-waarden die de D3S aankan, voor het eerst zien we prachtige foto's van de nachtelijke kant van de aarde, met alleen de maan als lichtbron.

Fossum zelf keert overigens binnenkort terug, wie zijn taak gaat overnemen is nog niet bekend. Wie weet gaat onze 'eigen' André Kuipers wel een nieuwe carrière tegemoet.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse