MustSee: Foto-essay door Alex Webb

sanne 1651 0
Dit foto-essay van Alex Webb is onderdeel van de samenwerking tussen Leica en Magnum Photos. We zien een selectie van de straatfoto’s die Alex Webb tijdens het verkiezingsjaar maakte in de thuisstad van Obama.

In het essay zien we Alex Webbs verkenning van de straten van Chicago en the Loop waarbij de fotograaf geïnspireerd was door Ray Metzkers ‘My Camera and I in the Loop’. In tegenstelling tot de straatfotografen van de zogenaamde Chicago School (Callahan, Metzger, Sturr en Sterling), heeft Alex Webb gekozen om in kleur te fotograferen. Dit doet hij, na dertig jaar zijn lens op onderwerpen buiten de Verenigde Staten te hebben gericht, tijdens het verkiezingsjaar.

Interview

Het filmpje toont een selectie van de beelden die Alex Webb schoot en zijn vertellingen daarbij. Op de blog van Leica, waar het filmpje te vinden is, kun je ook een kort interview met de fotograaf lezen. Daarin vertelt hij over zijn keuze voor bepaalde beelden, zijn talent voor geduld, anticipatie en doorzettingskracht en de rol die toeval in zijn straatfotografie speelt.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne