MustSee: Erwin Olaf over Johannes Vermeer Prijs

sanne 3744 3
Vanwege de hoge kwaliteit van zijn oeuvre ontvangt fotograaf Erwin Olaf de Johannes Vermeer Prijs. In De Wereld Draait Door vertelt hij over de prijs en zijn binnenkort te verschijnen boek.

Nederlands trots Erwin Olaf kreeg 31 oktober 2011 de Johannes Vermeer Prijs uitgereikt, een staatsprijs van 100.000 euro voor kunsten, ingesteld om uitzonderlijk artistiek talent te eren en te stimuleren. Binnenkort verschijnt in een oplage van 300 stuks een enorm boek waarin je foto’s vindt die Erwin Olaf zelf selecteerde uit zijn ruime oeuvre.

Reden genoeg voor Matthijs van Nieuwkerk om de fotograaf uit te nodigen. Een uniek filmpje als resultaat, want zo vaak is de internationaal geroemde fotograaf niet in de Nederlandse media te zien.

Erwin Olaf

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Anonymous

Waar is het boek te koop????

afbeelding van Anonymous

Je zou eens kunnen kijken op http://www.erwinolaf.com/

afbeelding van helenajz

Wow. En in mijn ogen heeft hij die prijs terecht gekregen.