Enkel verdwijnpunt volgens Kubrick

MustSee: Enkel verdwijnpunt volgens Kubrick

jesse kraal 16318 1
Volgens 'de boekjes' is een centrale compositie met een enkel verdwijnpunt niet de meest sterke compositie. Nu zijn er regels om gebroken te worden en aan wie kun je dat beter overlaten dan aan meester-cineast Stanley Kubrick? Kom maar op met dat enkele verdwijnpunt!

Stanley Kubrick heeft een indrukwekkende lijst films op zijn naam staan. Meesterwerken als 'A Clockwork Orange', '2001: a Space Odyssey' en 'The Shining' kent bijna iedereen. Vimeo-gebruiker kogonada zette op prachtige wijze diverse Kubrick-fragmenten achter elkaar, voorzien van een toepasselijk deuntje. Wat de fragmenten delen is de centrale compositie met een enkel verdwijnpunt. Stuk voor stuk blijken het prachtige en zeer krachtige shots. Laat niemand ooit meer beweren dat een enkel verdwijnpunt in de foto- of filmwereld niet zou mogen!

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Arigo Gouverneur

Wat aanvullende info: Die muziek komt van een ander cinematografisch pareltje: Requim for a Dream.
Verder was Kubrick succesvol fotograaf voor hij filmmaker werd (zie ook http://www.digifotopro.nl/content/de-fotos-van-legendarische-regisseur-s...). Eind september is een paperback uitgave uitgekomen van Kubrick's fotowerk van 45-50 (Drama & Shadows; isbn 9780714863139).