MustSee: Eigen fotoboek maken van tentoonstelling

jesse kraal 1796 0
Naar een fototentoonstelling gaan en dan zelf een fotoboek samenstellen van de mooiste foto's, fotograaf Daido Moriyama deed het al in 1974. Onlangs herhaalde hij het concept bij een tentoonstelling in New York.

Aan de muur hingen 108 foto's van de Japanse fotograaf Daido Moriyama (1938), geprint met een laserprinter. Bezoekers van de tentoonstelling mochten veertig foto's kiezen en hadden daarnaast de keuze uit twee verschillende kaften. Terwijl ze van een drankje genoten, werd hun zelf samengestelde boek in elkaar gezet.

Kopieermachine

Moriyama pakte het in 1974, op een tentoonstelling in Tokyo, nog simpeler aan. In het midden van de ruimte stond een kopieermachine die hij zelf bediende. De foto's die bezoekers mooi vonden werden door hem gekopieerd en in een boek gestopt. Ook op de tentoonstelling in New York was Moriyama zelf aanwezig, al waren de kopietjes deze keer al gemaakt.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse