MustSee: 'Dslr Gear No Idea'

Julian 2531 2
In een serie komische video's wordt de dslr-gebruiker op de hak genomen. Hoewel het in de filmpjes zelf niet te zien is, blijkt het een campagne van een camerafabrikant te zijn om compacte systeemcamera's te promoten.

Of je het eens bent met de 'kritiek' in de filmpjes is maar de vraag. Er wordt nogal een koddig beeld geschetst van de spiegelreflexgebruiker die met zijn enorme cameratas vazen omstoot, de lensdop van zijn objectief vergeet te halen en ga zo verder.

Mogelijk herken je een situatie, dat is waar 'DSLR GEAR NO IDEA' dan ook op mikt: bespot je vrienden met grote camera's door een filmpje met ze te delen.

Hoewel het uit de video's niet duidelijk is op te maken, blijkt Sony achter de filmpjes te zitten. In de video zelf is geen NEX-camera te zien, maar surf je naar youtube.com/dslrgearnoidea dan verraad de grote Sony-banner waar het eigenlijk allemaal om draait. Originele marketing dus en dat kunnen wij wel waarderen.

afbeelding van Veenstra

...Er wordt nogal een koddig beeld geschetst van de spiegelreflexgebruiker die met zijn enorme cameratas vazen omstoot...

Hebben jullie zelf het filmpje wel bekeken?

afbeelding van Julian

Ja, de volle 1:44 minuten. Maar niet letterlijk het scenario overgenomen in de tekst. Excuses!