MustSee: Drone boven Rotterdam

MustSee: Drone filmt highlights Rotterdam

Marina Smits 3431 6
De Euromast, de Erasmusbrug en de Kuip zijn onder andere beelden die te zien zijn in deze video van de 26-jarige fotograaf, Eric van Vuuren. In de nog geen vijf minuten durende video laat hij met een drone alle highlights van Rotterdam zien.

Eric van Vuuren is zich op 16-jarige leeftijd gaan verdiepen in fotografie. Inmiddels is hij fotograaf en filmmaker. Eric woont in Rotterdam, de stad die verkozen is als de beste Europese stad van 2015. Dat is voor hem ook de reden geweest om deze video te maken. Voor het maken van deze video heeft Eric een GoPro Hero 3 met DJI Phantom 2 gebruikt. De video is bewerkt met Adobe Premiere Pro. 

afbeelding van Anonymous

Leuk, maar deze meneer van Vuuren verpest het o.a. samen met die knakker die de Dom filmde het voor de anderen. Het is zeer verboden om boven aaneengesloten bebouwing, mensen etc te vliegen laat staan binnen een CTR (Zestienhoven).

afbeelding van Anoniem

Aardige film, maar slordig, die mensen die achteruit lopen bij de markthal

afbeelding van Marco Rage

@Anoniem, 1-12 20:38; Filmen is niet standaard verboden, ook niet binnen een CTR. Voor dit soort opnames kun je een vergunning aanvragen bij de betreffende gemeente. Je moet wel een goed en duidelijk vliegplan hebben dat veel oog heeft voor veiligheid.
(En detail: Zestienhoven bestaat niet meer)

afbeelding van Anoniem

Zeker niet. Regelgeving mbt het gebruik met onbemande toestellen is nationale regelgeving waar een gemeente alleen niets over te zeggen heeft als er gemeentelijke grond wordt gebruikt om van te starten en landen, en dan enkel als het een vlucht met een commercieel oogpunt betreft.
Deze man vliegt op basis van de regeling modelvliegen (zegt hij, dat is arbitrair overigens) en dan is het per definitie verboden om te vliegen binnen luchtruim klasse C en boven aaneengesloten bebouwing.

Filmer is hoe dan ook in overtreding...

afbeelding van Arjan Fakkeldij - 't VideoHouseBijVoorBeeld

Ik heb op zich helemaal niks tegen deze personen an zich hoor maar wat de heer in het het commentaar al schetst, hij verpest het voor de ander.
Door wel of geen vergunning te hebben doet niet ter zakken, zolang er geen duidelijke regelgeving bestaat blijf je gewoon aan de grond staan met je drone.
Heel simpel en heel eenvouding toch.

afbeelding van Rene Heemskerk

Prachtig