'A Life in Photography'

Mustsee: Documentaire over Thomas Struth

Redactie DIGIFO... 1148 0
Thomas Struth is een Duitse fotograaf die altijd op zoek is naar nieuwe projecten en de hele wereld afreist om foto's te maken. Het Amerikaanse Bloomberg maakte onlangs een korte documentaire over deze bijzondere fotograaf en deze docu is nu gratis te bekijken.

In de documentaire wordt het werk van Struth zorgvuldig geanalyseerd door kunstkenners, curators en schrijvers en krijgen zijn foto's een plek in zijn repertoire en in de wereld. Gepaard met de verhalen van de foto's vertelt door Struth zelf en zijn levensverhaal weet Bloomberg een interessante documentaire neer te zetten.

Lees ook: Last Shot - een documentaire over analoge fotografie

 

Thomas Struth

De Duitse fotograaf Thomas Struth groeide op in Dusseldorf op het moment dat deze stad druk bezig was met de wederopbouw. In eerste instantie studeerde Struth als kunstschilder, maar hij merkte dat hij steeds meer geïnteresseerd raakte in fotografie. In 1976 maakte hij als schoolopdracht een serie van 49 foto's waarin hij de verlaten straten van Dusseldorf op indrukwekkende wijze vast wist te leggen. Kort hierna kreeg hij een studiebeurs om in Amerika te studeren waar hij snel groeide als fotograaf.

Kijk voor meer informatie over Thomas Struth op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie