MustSee: Coot Crossing

sanne 1792 0
Vorige week lanceerde Vimeo de wedstrijd ‘One Minute’ waarvoor deelnemers een filmpje van een minuut moesten maken zonder van standpunt te veranderen. Phil Loarie won, terecht.

De wedstrijd werd georganiseerd om stil te staan bij de momenten die wij in de dagelijkse stroom van informatie bijna zouden vergeten. Er waren een paar regels opgesteld: geen camerabeweging, geen bewerking en een duur van slechts één minuut.

Het filmpje Coot Crossing voldoet aan de eisen. Phil Loarie, de maker van het filmpje, legt een meerkoet vast die een stil wateroppervlak doorkruist. Dat levert een één minuut durend spel van licht en reflectie op.

Phil Loarie werkte met een Nikon Coolpix S9100 en een statief waarvan hij het balhoofd negentig graden draaide zodat hij de reflecterende lijnen in het water horizontaal op het beeld had.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne